KOBRA V1.2 Fatbike: De Ideale Keuze voor Nederlandse Fietsers

2024-04-08
Gerrit Henksen

Op 12 september 2023 werd de KOBRA V1.2 onder de loep genomen door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Tot vreugde van velen doorstond deze Fatbike de strenge keuring met glans, waarbij volledige naleving van de Nederlandse wet- en regelgeving voor elektrische fietsen werd aangetoond. Dit maakt de KOBRA V1.2 niet alleen tot een topkeuze voor fietsliefhebbers, maar ook tot een betrouwbare metgezel voor Nederlandse rijders die veiligheid en conformiteit hoog in het vaandel hebben staan.

Conform aan ILT-goedkeuring

De ILT-inspectie bevestigde dat de KOBRA V1.2 voldoet aan alle eisen gesteld aan elektrische fietsen volgens de Nederlandse wetgeving. Met een 250w motor en een maximale snelheid van 25 km/h, inclusief trapondersteuning en walk assist tot 6 km/h, biedt de KOBRA een rijervaring die voldoet aan alle wettelijke eisen.

Verbeterd Design en Technologie

Naast zijn wettelijke conformiteit onderscheidt de KOBRA V1.2 zich door zijn vernieuwde design en innovatieve technologieën. Met een significante upgrade ten opzichte van zijn voorganger, de V1 Fatbike, biedt de V1.2 een verbeterde rijervaring en comfort. Het nieuwe torque drive mechanisme zorgt voor moeiteloze acceleratie, terwijl het vernieuwde design, inclusief verbeterd achterlicht en waterdicht zadel, een esthetische meerwaarde biedt.

Veiligheid voorop

Naast zijn soepele prestaties dankzij de verschillende rijstanden, richt de KOBRA V1.2 zich op veiligheid. Uitgerust met hydraulische schijfremmen, CST straatgeschikte banden en geavanceerde verlichtingssystemen biedt de Fatbike niet alleen een soepele rit, maar ook optimale veiligheidseigenschappen om te voldoen aan de vereisten van de Nederlandse wetgeving.

Indrukwekkende Prestaties

Met zijn krachtige 250w elektrische motor, die voldoet aan alle EU-wetgevingen, biedt de KOBRA V1.2 een unieke en soepele rijervaring. De Li-ion batterij met een capaciteit van 768Wh zorgt voor een actieradius tot wel 140 km in de ECO-stand, waardoor lange ritten zonder zorgen mogelijk zijn.

Comfort en Functionaliteit

Naast zijn technische specificaties en wettelijke conformiteit, biedt de KOBRA V1.2 ook optimaal rijcomfort en functionaliteit. Met verstelbare vering, een ruim zadel met het iconische HoneyComb-patroon en uitklapbare voetsteuntjes is de Fatbike geschikt voor individueel gebruik en biedt het comfortabel vervoer voor twee personen.

Kies voor KOBRA V1.2

Al met al is de KOBRA V1.2 niet alleen een Fatbike van topkwaliteit, maar ook een veilige en wettelijk conforme keuze voor Nederlandse fietsers. Met zijn ILT-goedkeuring, geavanceerde technologieën en indrukwekkende prestaties is de KOBRA V1.2 de ideale metgezel voor avontuurlijke ritten binnen de Nederlandse grenzen.