Office 2021, wat is dit?

2023-01-23
Rayhan M.

Office 2021 is een update van Microsoft's populaire kantoorsoftware, met nieuwe functies en verbeteringen die het gebruik ervan nog gemakkelijker maken. Een van de grootste veranderingen in Office 2021 is de ondersteuning voor touchscreens. Dit betekent dat gebruikers met een touchscreen-laptop of -tablet de software kunnen bedienen met hun vingers, net zoals ze dat zouden doen op een smartphone of tablet. Dit maakt het makkelijker om documenten te bewerken of te tekenen, en het maakt ook het gebruik van Office op een hybride of 2-in-1-apparaat veel aangenamer.

Daarnaast heeft Microsoft ook enkele nieuwe functies toegevoegd aan specifieke programma's in Office 2021. Zo is er bijvoorbeeld een verbeterde versie van het populaire programma Excel, met meer opties voor gegevensanalyse en -visualisatie. Ook is er een nieuwe feature in PowerPoint genaamd "Presenter Coach" die gebruikers helpt om hun presentaties te verbeteren. Hiermee kun je tijdens het oefenen van je presentatie feedback krijgen over onderwerpen als tempo, intonatie en gebruik van sleutelwoorden.

Office 2021 is ook beter geoptimaliseerd voor gebruik op meerdere schermen. Hierdoor kunt u meerdere documenten of taken naast elkaar openen en bewerken, zonder dat de prestaties van de software hieronder lijden. Dit maakt het werken met meerdere documenten of programma's tegelijk een stuk efficiënter.

Office 2021 is beschikbaar voor Windows en Mac en is te koop als een éénmalige aankoop of via een abonnement op Microsoft 365. Dit betekent dat gebruikers de software kunnen blijven updaten met de nieuwste functies en verbeteringen, zonder extra kosten.

Naast de standaard versie van Office 2021, biedt Microsoft ook twee speciale versies van de software aan: Home & Student 2021 en Home & Business 2021. Beide versies bevatten de meest populaire programma's uit de Office-suite, zoals Word, Excel en PowerPoint, maar er zijn wel enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Home & Student 2021 is bedoeld voor particuliere gebruikers en biedt de basisfuncties van de Office-suite. Dit betekent dat gebruikers toegang hebben tot programma's zoals Word, Excel en PowerPoint, maar er zijn geen specifieke zakelijke functies beschikbaar zoals e-mail of kalender. Deze versie is ideaal voor studenten en thuisgebruikers die voornamelijk gebruik maken van de software voor huiswerk, presentaties of persoonlijke administratie.

Home & Business 2021, daarentegen, is bedoeld voor zakelijke gebruikers of thuisondernemers. Naast de basisfuncties van de Office-suite, bevat deze versie ook programma's zoals Outlook voor e-mail en agenda, en OneNote voor notities en aantekeningen. Dit maakt het voor zakelijke gebruikers veel gemakkelijker om hun e-mails, afspraken en taken te beheren, en het maakt het voor thuisondernemers makkelijker om hun zakelijke en persoonlijke administratie gescheiden te houden.

In samenvatting biedt Office 2021 een grotere flexibiliteit en gebruiksgemak voor zowel touchscreens als multiple-screens, met verbeteringen en nieuwe functies voor specifieke programma's zoals Excel en PowerPoint. Het is beschikbaar als een éénmalige aankoop of via een abonnement en blijft up-to-date met de nieuwste functies en verbeteringen. Daarnaast biedt Microsoft ook twee speciale versies aan, Home & Student 2021 en Home & Business 2021, met verschillende functies en geschikt voor specifieke gebruikersgroepen. Door het juiste Office 2021 pakket te kiezen, kunt u zeker zijn dat u de juiste software heeft voor uw specifieke wensen en eisen.