Belbios maakt gebruik van cookies, wat betekent dit voor jou?

Info Verberg deze melding
 

Filmtheater De Fabriek

Filmtheater De Fabriek is een unicum in de Zaanstreek; twee mooie filmzalen gewijd aan de beste arthouse van het moment, gelegen aan de prachtige Zaan.

Het historische gebouw waarin het filmtheater en het bijbehorende café-restaurant zijn gevestigd, is van oudsher een jongensschool. Tussen 1921 en de vroege jaren 80 deed het eerst dienst als zogeheten Jozefschool, later als MAVO.

In 1986 vond het gebouw een nieuwe bestemming. Het zogeheten Drieluyck, een cultuurinitiatief van jongeren rond theater, film en muziek, had tot dat moment een zwervend bestaan geleid. De filmtak van Drieluyck, het Zaans Filmhuis genoemd, nam samen met theatergroep Hollandia zijn intrek in de oude jongensschool aan de Zaan, inmiddels eigendom van de gemeente Zaanstad. Hollandia gaf het gebouw zijn nieuwe naam: De Fabriek, een grapje omdat het pand het enige aan de Zaan was dat juist géén fabriek was.

Hollandia zou uiteindelijk vertrekken, het Zaans Filmhuis werd Filmtheater De Fabriek. In 2005 werd het pand drastisch verbouwd: de filmzaal werd groter en er kwam een tweede zaal bij. Ook kwam er meer ruimte voor horeca. De kenmerkende historische details van het gebouw, zoals de prachtige tegelvloer in de hal beneden, bleven echter intact.

Sinds 2005 groeide Filmtheater De Fabriek langzaam maar zeker uit tot een van de belangrijkste culturele hotspots van Zaanstad. Dat is niet alleen te danken aan de sfeervolle locatie en sterke programmering maar zeker ook aan de speciale programma's. Elke maand biedt De Fabriek inleidingen, nagesprekken of paneldiscussies om de films uit hun programmering meer context te bieden - en de toeschouwer stof tot nadenken.

Filmtheater De Fabriek is dagelijks geopend.

Het filmtheater is makkelijk bereikbaar met auto, fiets of openbaar vervoer en goed toegankelijk, ook voor mindervaliden. In beide zalen is ruimte voor een rolstoel en er is een lift aanwezig.

Zaalverhuur is mogelijk, voor bedrijven, particulieren of scholen. Bel of mail ons om naar de mogelijkheden te informeren. Of kijk voor meer informatie onder het tabblad VERHUUR op onze website.


Informatie

Zalen:2
Stoelen:153
Rolstoeltoegankelijk:Ja

Straks in deze bioscoop

Volledige filmagenda bekijken

Foto's

Bereikbaarheid

Adres
Filmtheater De Fabriek
Jan Sijbrandssteeg 12
1502 BA Zaandam Zaandam


Bereikbaarheid:
Met de trein naar Zaandam station, een kleine 10 minuten lopen. Uit het station gaat u links of rechts richting de winkelstraat de Gedempte Gracht. Deze uitlopen, op de brug ziet u links het terras van café fabriek, hier kunt u de trap af, daar is ook het filmtheater. Er is parkeergelegenheid aan de achterzijde en een parkeerterrein bij de‘Burcht’

Online 

reserveren en kopen

Film

Stad

Bioscoop

Datum

Kaarten

Download gratis onze app

Bekijk de nieuwste trailers, bioscoopagenda of reserveer direct kaartjes met onze gratis Belbios iPhone App

Meer informatie

Shoppen met korting?

Dat kan bij CashbackTotaal.nl

Profiteer van korting, cashback
en mooie prijzen.

Meer informatie
Pathé heeft het beleid dat online reserveren niet mogelijk is.
Je kunt nog wel telefonisch reserveren via:

Belbios0900-1458 (€0,80 p/m)
Reserveren voor deze voorstelling is
niet mogelijk.
Kies een andere voorstelling.

Reserveren of kopen voor deze
bioscoop via belbios.nl is momenteel niet mogelijk.Email adres:    (optioneel)

if(sessionStorage.getItem('endtimer') !== 'true'){ var myVar=setInterval(function(){myTimer()}, 1000); } function myTimer(){ if(sessionStorage.getItem('endtimer') !== 'true') { if(sessionStorage.getItem('running') == 'NaN'){ var count = 0; sessionStorage.setItem('running', count); }else{ var count = sessionStorage.getItem('running'); count ++; sessionStorage.setItem('running', count); } if(sessionStorage.getItem('running') == 15){ showit(); } if(sessionStorage.getItem('running') == 300){ sessionStorage.setItem('running', 'true') showit(); } } }// function showit(){ $('#welcomeBonusModal').modal('show'); }//