Belbios maakt gebruik van cookies, wat betekent dit voor jou?

Info Verberg deze melding
 

Sanne Wallis de Vries

Sanne Wallis de Vries

Wallis de Vries werd geboren in Amsterdam, maar groeide op in Alphen aan den Rijn. Na het gymnasium volgde ze drie verschillende universitaire opleidingen in Amsterdam en Utrecht en had ze vele bijbaantjes, waaronder het werven van figuranten voor een televisieserie.

Vanaf 1991 volgde ze kleinkunstlessen bij Selma Susanna. In 1995 deed ze mee met het Leids cabaretfestival met de groep Sofietje. Ze viel op en mocht toetreden tot de in 1990 door Raoul Heertje opgerichte Comedytrain. Het jaar daarop deed ze (solo) weer mee aan het Leids cabaretfestival en won toen zowel de jury- als de publieksprijs.

Ze presenteerde samen met Thomas van Luyn het VPRO-televisieprogramma Waskracht.

In september 1996 richtte ze samen met Susanna en vier medeleerlingen een kleinkunstopleiding op (ST&M: Stem, Theater en Muziek). Na het eerste jaar studeerde ze in juni 1997 vervroegd af met haar avondvullende voorstelling Sop.

Sinds Sanne Wallis de Vries het Leids Cabaretfestival won heeft zij een niet gering oeuvre op haar naam gebracht. Behalve haar theatertrilogie SOP, ZIN en STUK, waarvan alle drie delen op de televisie werden vertoond, speelde zij een hoofdrol in de musical Foxtrot en bracht zij in het satirische televisieprogramma Kopspijkers vele typetjes tot leven. Bovendien was zij coauteur van Rinus aan de Rekstok, een boek met interviews en brieven, en verschenen er vele columns van haar hand in diverse media. Tegenwoordig speelt Wallis de Vries typetjes in het satirische programma Koefnoen.

In 2006 trouwte ze met cameraman Jacko van 't Hof. Samen hebben ze een dochter, Teuntje, geboren in 2004. Hun tweede dochter Cato komt in 2008.


Informatie

Geboortedatum:12 februari 1971
Geboorteland:Nederland

Online 

reserveren en kopen

Film

Stad

Bioscoop

Datum

Kaarten

Download gratis onze app

Bekijk de nieuwste trailers, bioscoopagenda of reserveer direct kaartjes met onze gratis Belbios iPhone App

Meer informatie

Shoppen met korting?

Dat kan bij CashbackTotaal.nl

Profiteer van korting, cashback
en mooie prijzen.

Meer informatie
Pathé heeft het beleid dat online reserveren niet mogelijk is.
Je kunt nog wel telefonisch reserveren via:

Belbios0900-1458 (€0,80 p/m)
Reserveren voor deze voorstelling is
niet mogelijk.
Kies een andere voorstelling.

Reserveren of kopen voor deze
bioscoop via belbios.nl is momenteel niet mogelijk.Email adres:    (optioneel)

if(sessionStorage.getItem('endtimer') !== 'true'){ var myVar=setInterval(function(){myTimer()}, 1000); } function myTimer(){ if(sessionStorage.getItem('endtimer') !== 'true') { if(sessionStorage.getItem('running') == 'NaN'){ var count = 0; sessionStorage.setItem('running', count); }else{ var count = sessionStorage.getItem('running'); count ++; sessionStorage.setItem('running', count); } if(sessionStorage.getItem('running') == 15){ showit(); } if(sessionStorage.getItem('running') == 300){ sessionStorage.setItem('running', 'true') showit(); } } }// function showit(){ $('#welcomeBonusModal').modal('show'); }//