Belbios maakt gebruik van cookies, wat betekent dit voor jou?

Info Verberg deze melding
 

Franco Zeffirelli

Schrijver en regisseur Gianfranco Corsi (Franco Zeffirelli) werd geboren in 1923 in Florence, Toscane, Italië. hij groeide op in zijn geboorteplaats en studeerde kunst en architectuur aan de University of Florence. In de jaren zestig maakte Franco zijn eigen toneelstukken en bracht deze uit in New York en Londen.

Hij werkte ook als regisseur van een aantal operaproducties in Italië. Het duurde niet lang voordat hij de overstap naar film maakte.
Franco is vooral bekend door de films ‘Romeo and Juliet’ (1968), ‘Traviata, La’ (1983), ‘Hamlet’ (1990) en ‘Jane Eyre’ (1996). Waarvoor hij allen het scenario schreef en die hij bijna allemaal regisseerde.
Veel van zijn films werden geprezen op verscheidene film festivals. Door ‘Romeo and Juliet’ (1968) werd hij genomineerd voor een Oscar voor beste regisseur.

Franco Zeffirelli is openlijk homoseksueel. Hiermee heeft hij een aantal problemen gehad. Zo kreeg hij veel kritiek van religieuze groepen en de paus. Ook kwam hij in opspraak toen werd gezegd dat hij flirtte met acteur Bruce Robinson tijdens de opnames van ‘Romeo and Juliet’. Robinson zij later dat dit tegen zijn wil in was.


Informatie

Geboortedatum:12 februari 1923
Geboorteland:Italiƫ

Online 

reserveren en kopen

Film

Stad

Bioscoop

Datum

Kaarten

Download gratis onze app

Bekijk de nieuwste trailers, bioscoopagenda of reserveer direct kaartjes met onze gratis Belbios iPhone App

Meer informatie

Shoppen met korting?

Dat kan bij CashbackTotaal.nl

Profiteer van korting, cashback
en mooie prijzen.

Meer informatie
Pathé heeft het beleid dat online reserveren niet mogelijk is.
Je kunt nog wel telefonisch reserveren via:

Belbios0900-1458 (€0,80 p/m)
Reserveren voor deze voorstelling is
niet mogelijk.
Kies een andere voorstelling.

Reserveren of kopen voor deze
bioscoop via belbios.nl is momenteel niet mogelijk.Email adres:    (optioneel)

if(sessionStorage.getItem('endtimer') !== 'true'){ var myVar=setInterval(function(){myTimer()}, 1000); } function myTimer(){ if(sessionStorage.getItem('endtimer') !== 'true') { if(sessionStorage.getItem('running') == 'NaN'){ var count = 0; sessionStorage.setItem('running', count); }else{ var count = sessionStorage.getItem('running'); count ++; sessionStorage.setItem('running', count); } if(sessionStorage.getItem('running') == 15){ showit(); } if(sessionStorage.getItem('running') == 300){ sessionStorage.setItem('running', 'true') showit(); } } }// function showit(){ $('#welcomeBonusModal').modal('show'); }//