Belbios maakt gebruik van cookies, wat betekent dit voor jou?

Info Verberg deze melding
 

The Movies

The Movies is de oudste nog in gebruik zijnde bioscoop in Amsterdam. Het is gevestigd aan de Haarlemmerdijk aan de rand van de Jordaan. The Movies is opgericht in 1912 onder de naam Bioscoop Tavenu. Reeds twee jaar later werd de naam gewijzigd in Cinema Hollandia. Aan de Nieuwe Herengracht in Amsterdam heeft zich tussen 1915 en 1960 eveneens een Cinema Hollandia bevonden.


Tot de Tweede Wereldoorlog fungeerde de bioscoop als buurtcinema. Grote films werden eerst vertoont in de grote bioscopen van de stad, waarna ze in de kleine zaaltjes in de vele buurtbioscopen bleven draaien. Na de oorlog concentreerde Cinema Hollandia zich vooral op actiefilms. In de jaren zestig, waar vele buurtbioscopen ten onder gingen, wist de bioscoop te overleven.


In 1971 werd de bioscoop verkocht aan Pieter Goedings. Hij wilde de cinema aanvankelijk van naam laten veranderen in "Piccadilly", maar koos uiteindelijk voor de naam The Movies. Hij veranderde het programma van actiefilms naar kwalitatief betere films. Het art déco interieur bleef echter behouden waardoor het de bijnaam kreeg van "Klein Tuschinski". De zaken liepen goed en na enkele jaren wist de nieuwe eigenaar de naastgelegen panden te kopen waardoor er drie extra zalen gecreëerd konden worden. Daarnaast kwam er een bar in de foyer. In 1989 verkocht Goedings de bioscoop aan Roeland Kerbosch en Matthijs van Heijningen. Tien jaar later ging The Movies over in handen van de Meerburg Theatergroep.


Informatie

Zalen:4
Stoelen:400
Rolstoeltoegankelijk:Onbekend

Straks in deze bioscoop

Volledige filmagenda bekijken

Foto's

Bereikbaarheid

Adres
The Movies
Haarlemmerdijk 161-163
1013 KH Amsterdam


Bereikbaarheid:
Openbaar Vervoer: Tram 3 naar halte Haarlemmerplein of vanaf het Centraal Station bus 18 of 22. Vanaf het Centraal Station kunt u ook lopen over de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk is dat ongeveer 15 minuten.

Auto: Neem vanaf de ring A10 West, de afslag S103, richting Westerpark. Ga na 450 meter rechtsaf de Haarlemmerweg op, richting Westerpark. Na 2.7 km komt u op het Haarlemmerplein. Aan de overkant van het plein bevindt zich de Haarlemmerdijk. In de omgeving van The Movies zijn meerdere betaalde parkeermogelijkheden. Denk aan uw chipknip!

Online 

reserveren en kopen

Film

Stad

Bioscoop

Datum

Kaarten

Download gratis onze app

Bekijk de nieuwste trailers, bioscoopagenda of reserveer direct kaartjes met onze gratis Belbios iPhone App

Meer informatie

Shoppen met korting?

Dat kan bij CashbackTotaal.nl

Profiteer van korting, cashback
en mooie prijzen.

Meer informatie
Pathé heeft het beleid dat online reserveren niet mogelijk is.
Je kunt nog wel telefonisch reserveren via:

Belbios0900-1458 (€0,80 p/m)
Reserveren voor deze voorstelling is
niet mogelijk.
Kies een andere voorstelling.

Reserveren of kopen voor deze
bioscoop via belbios.nl is momenteel niet mogelijk.Email adres:    (optioneel)

if(sessionStorage.getItem('endtimer') !== 'true'){ var myVar=setInterval(function(){myTimer()}, 1000); } function myTimer(){ if(sessionStorage.getItem('endtimer') !== 'true') { if(sessionStorage.getItem('running') == 'NaN'){ var count = 0; sessionStorage.setItem('running', count); }else{ var count = sessionStorage.getItem('running'); count ++; sessionStorage.setItem('running', count); } if(sessionStorage.getItem('running') == 15){ showit(); } if(sessionStorage.getItem('running') == 300){ sessionStorage.setItem('running', 'true') showit(); } } }// function showit(){ $('#welcomeBonusModal').modal('show'); }//