Belbios maakt gebruik van cookies, wat betekent dit voor jou?

Info Verberg deze melding
 

Studio/K

Studio/K is het jongste initiatief van Stichting Kriterion. Deze stichting is in 1945, vlak na de oorlog, opgericht. Een aantal Amsterdammers die vanwege het verzet hun studie destijds hadden gestaakt, wilden het studeren graag voortzetten. Daar was geld voor nodig. De Stichting Onderlinge Studenten Steun Kriterion werd daarom opgericht met de doelstelling om studenten aan de Amsterdamse Universiteiten in staat te stellen zelf de kosten van hun studie te verdienen. In Amsterdam heeft de stichting de succesvolle bioscoop Kriterion, de gelijknamige oppascentrale en benzinepomp en het eetcafé SKEK op de Zeedijk gerealiseerd.

Begin 2005 hebben een aantal oud-medewerkers van het filmtheater Kriterion in Amsterdam de handen ineen geslagen om een nieuwe droom te verwezenlijken: een tot de verbeelding sprekende plek voor kunst en cultuur in een oude ambachtsschool aan het Timorplein in Amsterdam. Deze plek moest groots worden, open en divers, met een breed interdisciplinair cultuuraanbod en een scala aan mogelijkheden. De activiteiten moesten recht doen aan de hedendaagse kleurrijke samenleving en ruimte bieden aan jong creatief talent. Kortom, het moest een ontmoetingsplek worden voor iedereen die nieuwsgierig en openminded is. In een ontzagwekkend tempo heeft Studio/K zijn ambities waargemaakt. Op het Timorplein ligt nu een complex waarvan de aantrekkingskracht tot ver buiten de Indische buurt strekt. Studio K heeft een diverse programmering van de bekende en minder bekende arthousefilm en ook verrassende kinderfilms. We zijn ondermeer een thuis geweest voor het Balkan Snapshots Filmfestival, Pluk de Nacht en het Unheard Film Festival.


Informatie

Zalen:2
Stoelen:245
Rolstoeltoegankelijk:Ja

Straks in deze bioscoop

Volledige filmagenda bekijken

Bereikbaarheid

Adres
Studio/K
Timorplein 62
1094CC Amsterdam

Online 

reserveren en kopen

Film

Stad

Bioscoop

Datum

Kaarten

Download gratis onze app

Bekijk de nieuwste trailers, bioscoopagenda of reserveer direct kaartjes met onze gratis Belbios iPhone App

Meer informatie

Shoppen met korting?

Dat kan bij CashbackTotaal.nl

Profiteer van korting, cashback
en mooie prijzen.

Meer informatie
Pathé heeft het beleid dat online reserveren niet mogelijk is.
Je kunt nog wel telefonisch reserveren via:

Belbios0900-1458 (€0,80 p/m)
Reserveren voor deze voorstelling is
niet mogelijk.
Kies een andere voorstelling.

Reserveren of kopen voor deze
bioscoop via belbios.nl is momenteel niet mogelijk.Email adres:    (optioneel)

if(sessionStorage.getItem('endtimer') !== 'true'){ var myVar=setInterval(function(){myTimer()}, 1000); } function myTimer(){ if(sessionStorage.getItem('endtimer') !== 'true') { if(sessionStorage.getItem('running') == 'NaN'){ var count = 0; sessionStorage.setItem('running', count); }else{ var count = sessionStorage.getItem('running'); count ++; sessionStorage.setItem('running', count); } if(sessionStorage.getItem('running') == 15){ showit(); } if(sessionStorage.getItem('running') == 300){ sessionStorage.setItem('running', 'true') showit(); } } }// function showit(){ $('#welcomeBonusModal').modal('show'); }//